ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини: Анкара не визнає анексію земель України

Чавушоглу висловив сподівання на видачу США Фетхуллаха Гюлена.

МЗС Туреччини: Анкара не визнає анексію земель України
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу на IX Конференції послів в Анкарі заявив, що співпраця з Росією важлива для Туреччини, але вона не передбачає перегляду позиції Анкари щодо конфліктів в Україні та Грузії.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Ми підтримуємо територіальну цілісність України і Грузії. Ми не визнаємо анексію земель України", - сказав Чавушоглу.

Крім позиції щодо України, міністр висвітлив основні питання зовнішньої політики Туреччини. Зокрема, Чавушоглу акцентував на підтримці Туреччиною женевського процесу щодо Сирії і продовження боротьби з ІДІЛ на півночі Сирії.

Міністр також висловив надію на видачу США Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби перевороту в липні 2016 року, і акцентував увагу на взаємодії з Росією щодо сирійського питання.

Крим був анексований Росією в березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії були введені санкції. Спочатку обмеження були спрямовані проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, однак пізніше заходи розширили і вони торкнулися цілих секторів російської економіки

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram