ГоловнаСвіт

Кількість жертв повені в Таїланді зросла до 21 людини

За прогнозом синоптиків, дощова погода на півдні Таїланду протримається ще кілька днів.

Кількість жертв повені в Таїланді зросла до 21 людини
Наводнение в Таиланде
Фото: EPA/UPG

Кількість жертв повені на півдні Таїланду збільшилася до 21 людини.

Про це повідомили в департаменті з ліквідації надзвичайних ситуацій, передає агентство Рейтер.

За словами глави відомства Чатчая Промлерта, через проливні дощі під водою опинилися понад 330 тис. домогосподарств, де проживає майже 960 тис. осіб, у 10 провінціях південного Таїланду. Вода розмила близько 200 доріг і знищила майже 60 мостів. Про постраждалих іноземців не повідомлялося.

Як зазначається, у деяких регіонах за останню добу ситуація покращилася. У провінції Накхонсітхаммарат в понеділок знову запрацював аеропорт закритий через підтоплення злітно-посадкової смуги ще минулого четверга. Відновлено також і роботу аеропорту на острові Самуї, звідки раніше не могли вчасно вилетіти сотні туристів.

У той же час популярний у туристів і дайверів архіпелаг Пхі-Пхі в провінції Крабі тимчасово закритий для відвідування у зв'язку з несприятливими погодними умовами. Таке рішення ухвалило керівництво національного парку, на території якого розташовані екзотичні острови.

За прогнозом синоптиків, дощова погода на півдні Таїланду протримається ще кілька днів. Крім того, в Андаманському морі і Сіамській затоці спостерігаються високі хвилі. Метеорологи попереджають про небезпеку нових повеней, зокрема в популярних серед туристів провінціях Крабі та Пхукет.

Дощова погода, нетипова для Таїланду в цей час року, встановилася на півдні королівства з початку січня. Короткочасні дощі спостерігаються також і в Бангкоку.

Нагадаємо, раніше в січні на півночі Німеччини оголосили режим НС через ураган.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram