ГоловнаСвіт

МЗС засудило теракти в Єгипті, Ізраїлі, Іраку і Туреччині

"Сплеск терористичних актів є загрозою для всього цивілізованого світу".

МЗС засудило теракти в Єгипті, Ізраїлі, Іраку і Туреччині
Фото: korrespondent.net

МЗС України рішуче засуджує терористичні акти, що сталися протягом останніх днів, зокрема, в Єгипті, Ізраїлі, Іраку і Туреччині, в результаті яких загинули десятки людей і близько сотні отримали поранення.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Ми висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих та бажаємо швидкого і повного одужання пораненим. Сплеск терористичних актів, який спостерігається останнім часом, вкотре підкреслює необхідність консолідації зусиль світового співтовариства для боротьби з цим ганебним явищем, яке є загрозою для всього цивілізованого світу", - йдеться в заяві.

У МЗС зазначили, що подібні акти насильства, під час яких гинуть невинні люди, є кримінальними злочинами і не мають виправдань, під якими б гаслами вони не здійснювалися.

Нагадаємо, раніше сьогодні смертник на вантажівці в'їхав у поліцейський пропускний пункт в Єгипті: загинули 10 людей, 22 постраждали. Напередодні два теракти сталися в Іраку. Крім того, напередодні в Єрусалимі терорист на вантажівці в'їхав у військових: загинули чотири людини, 15 постраждали. 5 січня під час нападу на будинок суду в турецькому Ізмірі було поранено 11 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram