ГоловнаСвіт

Прем'єр Франції заявив про готовність залишитися на посаді

У минулі вихідні Мануель Вальс заявив про готовність боротися за висунення на виборах президента країни в 2017 році.

Прем'єр Франції заявив про готовність залишитися на посаді
Фото: islamenfrance.fr

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс вирішив не залишати пост глави уряду, передає Інтерфакс-Україна.

За даними джерел місцевих ЗМІ в офіційній резиденції французького прем'єра, Вальс висловив готовність залишатися на посаді глави уряду і зберегти "почуття державності".

Раніше в понеділок Мануель Вальс і президент Франції Франсуа Олланд провели робочий сніданок в Єлисейському палаці.

У минулі вихідні в інтерв'ю виданню "Журналь дю діманш" Вальс заявив про готовність боротися за висунення на виборах президента країни в наступному році.

Минулого тижня газета "Фігаро" з посиланням на близькі до глави уряду джерела писала, що Вальс намагається переконати Олланда, що тому не слід намагатися залишитися при владі на другий термін.

Франсуа Олланду належить оголосити про те, чи має намір він балотуватися на другий термін, до 15 грудня. Це - крайній термін для оформлення кандидатури на праймериз французьких лівих. Деякі спостерігачі вважають, що, враховуючи низький рівень популярності Олланда в країні, йому не варто брати участь у виборах. Як можливого альтернативного кандидата багато ЗМІ називають саме Вальса.

Напередодні у Франції відбувся другий тур праймериз правоцентристської опозиції. У ньому переміг екс-прем'єр Франсуа Фійон.

Вибори президента Франції відбудуться навесні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram