ГоловнаСвіт

Франція запропонувала коаліції проти ІДІЛ оточити Ракку

Це місто фактично є столицею джихадистів у Сирії.

Франція запропонувала коаліції проти ІДІЛ оточити Ракку
Боевики "Исламского государтва"
Фото: EPA/UPG

Франція закликала західну коаліцію під керівництвом США, яка здійснює військову операцію проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) на території Сирії та Іраку, почати наступ з метою оточити місто Ракка, яке фактично є столицею джихадистів у Сирії.

Про це повідомляє DW.

Як заявив у п'ятницю, 18 листопада, прес-секретар французького уряду Стефан ле Фоль, оточення міста, яке він назвав "стратегічною метою", необхідне для того, щоб запобігти втечі джихадистів у Ракку із Мосула на півночі Іраку.

"Наступ поки що не відбувається, але сили там дислоковані для оточення Ракки і запобігання можливому пересуванню джихадистів між Раккою і Мосулом", - заявив ле Фоль після засідання уряду Франції в п'ятницю, повідомляє Reuters.

6 листопада альянс сирійських повстанців "Демократичні сили Сирії" оголосив про початок операції зі звільнення Ракки від ІДІЛ. Однією з основних сил в цьому альянсі є курдські загони народної самооборони YPG, проти участі яких у звільненні арабських територій категорично виступає Туреччина. Анкара вважає їх терористами і відгалуженням Робітничої партії Курдистану.

17 жовтня почалася військова операція з визволення Мосула від ІДІЛ.

Обидві військові операції здійснюються за підтримки західної коаліції на чолі зі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram