ГоловнаСвіт

Керрі і Лавров поговорили вдруге за два дні

На переговори виносилися питання врегулювання ситуації в Сирії та Україні.

Керрі і Лавров поговорили вдруге за два дні
Джон Керри, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров мали коротку розмову в п'ятницю після зустрічі напередодні в перуанській столиці, де говорили про Сирію і Україну.

Про це повідомив під час щоденного брифінгу у Вашингтоні спікер державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Так, вони спілкувалися сьогодні. Їхня розмова відбулася зовсім недавно (перед брифінгом – ред.) і, як я розумію, вони знову обговорювали тему Сирії", - підтвердив Кірбі, зазначивши, що Держдеп наразі не підготував офіційного прес-релізу про хід розмови.

Перед заявою представника Держдепу російська сторона повідомила, що сторони зосередили увагу на ситуації в східній частині Алеппо.

У четвер глави зовнішньополітичних відомств США та Росії провели особисту зустріч в Лімі в рамках підготовки саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС). За інформацією американської сторони, на переговори виносилися, зокрема, питання врегулювання ситуації в Сирії та Україні.

Зустрічі високого рівня в рамках саміту пройдуть у суботу-неділю. Очікується, що в них візьмуть участь президенти, зокрема Росії та США.

Раніше повідомлялося, що директор розвідки США прогнозує подальшу агресію Росії проти України і НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram