ГоловнаСвіт

Клінтон на 4% випереджає Трампа, - опитування

Трампа підтримують більше американців, що не належать до демократів або республіканців.

Клінтон на 4% випереджає Трампа, - опитування
Фото: коллаж фото EPA/UPG

Кандидат на пост президента США від демократів Гілларі Клінтон має перевагу в 4% над суперником від республіканців Дональдом Трампом в популярності серед американців.

Про це свідчать результати опитування громадської думки телеканалу Fox News, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, на підтримку Г.Клінтон висловилися 48% респондентів, а за Д.Трампа - 44%.

Ще 3% заявили про підтримку кандидата від Лібертаріанської партії Гері Джонсона і 2% - кандидата від Партії зелених Джилл Стайна.

За даними Fox News, Г.Клінтон має більшу підтримку серед жінок афроамериканського і іспаномовного населення, а також серед респондентів молодше за 30 років.

Своєю чергою Д.Трамп викликає більше симпатій у чоловіків і білого населення, включаючи американців, які не мають вищої освіти.

Також Д. Трампа підтримують більше американців, що не належать до демократів або республіканців - 42% проти 36% за Г.Клінтон.

Згідно з опитуванням, трохи більше респондентів, ніж у випадку з Г.Клінтон, вважають, що Д.Трамп заслуговує довіри. Водночас, на думку опитаних, Г.Клінтон випереджає Д. Трампа за такими якостями, як наявність характеру, що підходить для виконання своїх службових обов'язків у ролі президента, і наявність необхідної кваліфікації.

За словами колишнього радника Трампаа Пол Манафорт, який подав у відставку в серпні, недільне опитування повинне було показати перемогу Трампа.

Вибори президента США заплановано на вівторок, 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram