ГоловнаСвіт

США продовжили призупинення санкцій проти компаній з Білорусі

Санкції були введені в червні 2006 року в зв'язку з порушенням прав людини в Білорусі.

США продовжили призупинення санкцій проти компаній з Білорусі
Фото: investigator.org.ua

США продовжили режим припинення санкцій щодо дев'яти підприємств Білорусі на півроку до 30 квітня 2017 року.

Про це на брифінгу в Мінську 18 жовтня повідомила заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Бріджит Брінк. Відповідне повідомлення поширило також Міністерство фінансів США, інформує DW.

Санкції були введені президентом Джорджем Бушем 16 червня 2006 року в зв'язку з порушенням прав людини в Білорусі і з того часу продовжувалися до кінця 2015 року.

У санкційний список входять "Білоруський нафтовий торговий дім", концерн "Белнафтахім", Belneftekhim USA Inc., ВАТ "Белшина", ВАТ "Гродно Азот", ВАТ "Гродно Хімволокно", ВАТ "Лакофарба", ВАТ "Нафтан" і ВАТ "Полоцьк-Скловолокно".

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року Мінфін США прийняло рішення про часткове пом'якшення санкцій на півроку, дозволивши транзакції. Якщо сума угоди перевищує 10 тисяч доларів, громадяни США зобов'язані доводити до відома управління контролю іноземних активів Держдепартаменту. У квітні 2016 року це рішення було продовжено ще на півроку. Цей дозвіл не звільняє заблоковану власність цих підприємств.

Як повідомлялося в червні, президент США Барак Обама прийняв рішення продовжити дію санкцій щодо низки членів уряду Белаурсі й "інших осіб". Обмеження торкнулися білорусів, які завдають шкоди "демократичним процесам та інститутам" у своїй країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram