ГоловнаСвіт

Еро озвучив мету зустрічі "нормандської четвірки"

Від України вимагатимуть поступу щодо "статусу Донбасу" і закону про вибори на його окупованій частині.

Еро озвучив мету зустрічі "нормандської четвірки"
Жан-Марк Эйро
Фото: vestifinance.ru

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що метою саміту в "нормандському форматі" в Берліні в середу ввечері буде домогтися від України поступу щодо "статусу Донбасу" і закону про вибори на його окупованій частині.

За його словами, учасники саміту будуть вимагати від України детальних зобов'язань щодо статусу Донбасу і календаря проведення таких виборів, повідомляє Радіо Свобода.

Крім того, за словами Еро, і від України, і від Росії будуть домагатися прогресу в розведенні сил сторін і "засвідчити щирість" в цьому.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, коментуючи майбутній саміт, заявила, що на ньому буде йти мова про підведення підсумків щодо того, "де ми зараз перебуваємо" у виконанні мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу.

"Звичайно, від завтрашньої зустрічі не варто чекати ні на яке диво. Але переговори завжди важливі, навіть коли ми дуже різко обмінюємося думками", - зазначила канцлер.

Раніше у вівторок всі чотири країни "нормандського формату" - Україна, Німеччина, Франція і Росія - підтвердили, що їхні керівники проведуть увечері 19 жовтня саміт в Берліні, присвячений в першу чергу врегулюванню на окупованій частині Донбасу.

При цьому президент Петро Порошенко закликав "не завищувати сподівань" від зустрічі "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram