ГоловнаСвіт

Грібаускайте: "Іскандери" в Калінінграді - агресивна демонстрація сили проти Європи

Литовський лідер нагадала, що "Іскандери" не є оборонною зброєю.

Грібаускайте: "Іскандери" в Калінінграді - агресивна демонстрація сили проти Європи
Даля Грибаускайте
Фото: Макс Левин

Переміщення Росією ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінградську область є агресивною демонстрацією сили проти всієї Європи.

Про це у вівторок заявила президент Литви Даля Грібаускайте на прес-конференції після зустрічі з фінським колегою Саулі Нііністьо, повідомляє агентство Рейтер.

"Відомо, що "Іскандери" не є оборонною зброєю, а призначені для нападу, що означає агресивну, відкриту демонстрацію сили й агресії не тільки проти країн Балтії, а й проти європейських столиць", - наголосила Грібаускайте.

Раніше Міноборони РФ підтвердило перекидання ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінградську область, зазначивши, що російські військові не раз перекидали оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер" у Калінінградську область і будуть робити це в майбутньому в рамках бойової підготовки Збройних сил РФ.

Стурбованість з приводу "Іскандерів" висловлювали і в НАТО.

Нагадаємо, Росія відправила в Калінінград ракетний комплекс "Іскандер" 8 жовтня.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер" був прийнятий на озброєння російської армії в 2006 році. Він призначений для ураження цілей з великою точністю за умови дальності до 500 км. У радіусі 500 км від Калінінградської області розташована майже вся територія Польщі, Литва, Латвія, Естонія частина Швеції, Німеччини, України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram