ГоловнаСвіт

Серед 45 країн Трамп перевершив за популярністю Клінтон тільки в Росії, - опитування

40% опитаних росіян вважають, що результати виборів у США вплинуть на Росію.

Серед 45 країн Трамп перевершив за популярністю Клінтон тільки в Росії, - опитування
Россияне "за" Трампа
Фото: Скриншот https://yougov.co.uk

Серед 45 країн світу лише жителі Росії підтримали б у голосуванні кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Асоціацією дослідницьких агентств WIN/Gallup International.

Опитування було проведено серед жителів 45 країн, в яких проживає близько 75% населення планети. Згідно з результатами дослідження, в усіх країнах більшість підтримує Гілларі Клінтон, а Дональда Трампа - тільки в Росії.

За даними дослідження, найбільша підтримка Клінтон спостерігається в Португалії (85%), Фінляндії (86%) і Південній Кореї (82%). Кандидата від демократів також підтримують три чверті населення в Швеції, Колумбії і Мексиці. Найнижчий рейтинг у Клінтон - в Росії (10%).

У Росії 33% респондентів відповіли, що їм більше подобається Дональд Трамп. Більше половини опитаних (57%) не визначилися зі симпатіями - це найбільший показник серед країн, де проводилося дослідження.

40% опитаних росіян відповіли, що результати американських виборів матимуть сильний або дуже сильний вплив на Росію. Про те, що новий президент США вплине на Росію слабо або ніяк не вплине, заявили 32% респондентів. Ще 28% не визначились з думкою. Це один з найнижчих показників серед країн, жителі яких взяли участь в опитуванні.

У США, за даними дослідження, про підтримку Гілларі Клінтон заявили 48% респондентів, Трампа підтримує 41%, 7% ще не визначилися з вибором.

Нагадаємо, ще в квітні соцопитування показало, що росіяни хочуть бачити Трампа на посаді президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram