ГоловнаСвіт

Обама порадив Трампу "перестати скиглити" про фальсифікації

"Спроба дискредитувати вибори до того, як пройшло голосування, - це безпрецедентно".

Обама порадив Трампу "перестати скиглити" про фальсифікації
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама порадив кандидату на його пост від Республіканської партії Дональду Трампу перестати скиглити про те, що вибори нібито фальсифікуються.

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці.

"Спроба дискредитувати вибори і виборчий процес ще до того, як пройшло голосування, - це безпрецедентно. Вона не має під собою ніяких фактів. Будь-який експерт, незалежно від політичної приналежності і ідеології - консервативної або ліберальної, який коли-небудь серйозно вивчав це питання, скаже, що випадків істотних фальсифікацій на виборах не буде", - сказав Обама.

Президент США додав, що Трамп "почав нити" ще до того, як програв. "Якщо у тебе справи йдуть погано і ти починаєш звинувачувати когось іншого, тоді ти не підходиш для цієї роботи", - сказав Обама, вказавши на Білий дім, біля якого проходила прес-конференція.

"Я б порадив йому перестати скиглити і відстоювати свої позиції, щоб отримати голоси", - підсумував Обама.

Нагадаємо, що останні опитування показують істотне відставання Трампа від Гілларі Клінтон. Колишній держсекретар США випереджає Трампа в середньому на 6 процентних пунктів. Але в зв'язку з тим, що у Клінтон вища підтримка в штатах з великою кількістю виборців, її шанси на президентство оцінюються приблизно в 90%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram