ГоловнаСвіт

Російських хакерів запідозрили в атаці на аналітичні центри в Вашингтоні

Об'єктами злому стали близько 5 організацій і 10 їх штатних співробітників, що займаються дослідженням Росії.

Російських хакерів запідозрили в атаці на аналітичні центри в Вашингтоні
Хакеры

Російські хакери намагалися зламати інформаційні системи розміщених у Вашингтоні аналітичних центрів, що займаються Росією.

Про це пише портал Defense One з посиланням на компанію CrowdStrike, що відповідає за кібербезпеку.

Фахівці стверджують, що за цим зломом, як і за попередніми, стоять російські спецслужби.

За словами засновника CrowdStrike Дмитра Альперовича, злом здійснила група хакерів під умовною назвою Cozy Bear - одна з тих двох, яких підозрюють в атаці на сервери Демократичної партії США.

Об'єктами злому стали близько 5 організацій і 10 їх штатних співробітників, що займаються дослідженням Росії. Альперович припустив, що хакери могли намагатися отримати доступ до інформації відповідальних посадових осіб у цих центрах - багато хто з них є колишніми урядовцями, які нині консультують тих, хто працює в держапараті. Інші подробиці він надати відмовився.

Виданню вдалося дізнатися, що однією з атакованих хакерами організацій був Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS). Його віце-президент Джеймс Ендрю Льюїс заявив, що для будь-якого "мозкового центру" піддатися атаці хакерів - честь. "Росіяни просто не розуміють ідею незалежних інститутів, тому вони шукають таємні інструкції від [президента США Барака] Обами", - зазначив він.

Нагадаємо, наприкінці липня повідомляли про злом сервера комітету Демократичної партії з виборів до Конгресу США (DCCC) - партійного органу, відповідального за підтримку виборчих кампаній кандидатів у конгресмени від демократів. Пізніше кандидат у президенти США від демократів Гілларі Клінтон звинуватила російську розвідку в зломі серверів Демпартії.

За тиждень до цього, 22 липня, сайт WikiLeaks оприлюднив майже 20 тис. електронних листів керівного органу Демпартії - Національного комітету. З них випливало, що партійний апарат навмисно надавав підтримку колишньому держсекретареві США Гілларі Клінтон під час праймериз на шкоду сенатору від Вермонта Берні Сандерсу.

Як повідомляли раніше у вівторок, ФБР звинуватило російських хакерів у зломі систем голосування в Аризоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram