ГоловнаСвіт

Адвокати Фетхулли Ґюлена побоюються замаху на його життя

Шансів на справедливий судовий розгляд у Туреччині опозиціонер практично не має.

Адвокати Фетхулли Ґюлена побоюються замаху на його життя
Фетхуллах Гюлен
Фото: EPA/UPG

Адвокати турецького релігійного діяча Фетхулли Ґюлена, який живе у США, заявили, що побоюються замахів на його життя після спроби військового перевороту в Туреччині, повідомляє ВВС.

Фетхуллу Ґюлена вважають у Туреччині другою за впливовістю людиною після президента Ердогана. Вони були соратниками, коли останній прийшов до влади, проте потім їхні шляхи розійшлися.

Саме Ґюлена турецька влада вважає головним натхненником заколоту 15 липня і вимагає від США екстрадиції релігійного діяча.

Сам опозиціонер заперечує будь-яку причетність до спроби державного перевороту, в результаті якої загинули більш 270 чоловік.

На думку адвокатів Ґюлена, шансів на справедливий судовий розгляд у Туреччині опозиціонер практично не має, враховуючи висловлювання про нього турецької влади.

"Якщо США посадять у літак слабку майже 80-річну людину, відправлять її туди, де весь турецький уряд говорить про неї огидні речі, це буде шокуюче і нечувано", - заявив один з його адвокатів.

Як повідомляли, 4 серпня турецький суд заочно заарештував Ґюлена. За даними Анкари, 95% турецьких громадян впевнені, що за спробою перевороту стоїть опозиціонер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram