ГоловнаСвіт

Азербайджан передав Туреччині кілька військових об'єктів

Відповідний протокол уряди Азербайджану і Туреччини уклали на початку червня.

Азербайджан передав Туреччині кілька військових об'єктів
Фото: http://lenta.ru

Президент Азербайджану Ільхам Алієв у середу підписав указ про затвердження протоколів про передачу в користування особового складу Збройних сил Турецької Республіки будівель і споруд у військовому містечку "Гізіл Шярг" і одного терміналу на військовому аеродромі в селищі Зейналабдін Тагієв.

Про це повідомляє Haqqin.

Згідно з інформацією на офіційному сайті президента країни, цей протокол було укладено між урядами Азербайджану і Туреччині 3 червня 2016 року в Баку.

Алієв доручив Міністерству оборони Азербайджану забезпечити виконання протоколу, а МЗС Азербайджану - оповістити уряд Туреччини про те, що всі внутрішньодержавні процедури, необхідні для набуття чинності цього протоколу, Азербайджан виконав.

Як повідомляли, в Азербайджані приватну телевізійну станцію зняли з ефіру і звинуватили в заподіянні збитку "стратегічним" відносинам із Туреччиною за інтерв'ю з турецьким проповідником Ґюленом. Нагадаємо, єврокомісар з розширення та політики сусідства Йоханнес Хан допускає, що масові арешти в Туреччині, які відбулися після невдалої спроби перевороту, могли бути сплановані заздалегідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram