ГоловнаСвіт

Поліція Стамбула отримала наказ збивати всі вертольоти над містом

Знищувати можна без попередження.

Поліція Стамбула отримала наказ збивати всі вертольоти над містом
Фото: DailySabah / Twitter

Поліцейським Стамбула віддано наказ збивати без попередження вертольоти, в місто перекинуто 1,8 тисячі бійців поліцейського спецназу.

Про це повідомляє агентство Anаdolu.

Спецпризначенців скерували у Стамбул із сусідніх провінцій, вони зайняли всі стратегічно важливі об'єкти і вулиці. У місто також перекинуто спецтехніку.

За даними джерела агентства в поліції, начальник служби безпеки Стамбула наказав збивати без попередження вертольоти із несанкціонованим зльотом.

Заходи безпеки в Стамбулі посилили після спецоперації, під час якої в аеропорту Сабіха Гекчен затримали 11 підозрюваних в організації путчу.

Окрім того, безпеку повітряного простору країни забезпечуватимуть винищувачі F-16. Таке рішення прийняв президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Спроба військового перевороту сталася в Туреччині в п'ятницю ввечері. Силовики вже затримали понад шість тисяч осіб, серед них військові чини вищої та середньої ланок.

За даними турецького МЗС, у результаті спроби заколоту загинули 290 осіб. В організації путчу Анкара звинуватила опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який проживає у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram