ГоловнаСвіт

МЗС Франції закликало Великобританію залишитися в ЄС

Жан-Марк Еро нагадав британцям про історію і "тривалий досвід співіснування"

МЗС Франції закликало Великобританію залишитися в ЄС
Фото: www.bloombergview.com

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро нагадав британцям про історію і тривалий досвід співіснування та закликав Великобританію залишитися у складі Євросоюзу.

Про це він заявив у понеділок в Люксембурзі перед зустріччю голів МЗС країн-членів ЄС, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Це абсолютно щире послання. Історія нагадує нам, що у нас тривалий досвід співіснування, з трагедіями, але також і з великими надіями... Закликаю британців у момент, коли їм доведеться робити вибір, пам'ятати про цей великий історичний виклик", - підкреслив Еро.

У свою чергу британський міністр закордонних справ Філіп Хаммонд заявив, що якщо британці вирішать вийти з ЄС, а потім захочуть повернутися, їм доведеться увійти до зони євро і Шенгенської зони, що, за словами міністра, було б "неприйнятно".

За словами Хаммонда, під час кампанії напередодні референдуму прихильники і противники членства Великобританії в ЄС йдуть пліч-о-пліч, і результати референдуму, "мабуть, будуть дуже близькими".

Згідно з опитуванням, проведеним фондом Бертельсмана, що базується в Німеччині, 54% жителів Євросоюзу висловилися проти виходу Британії з його складу. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Лише 21% з 11 тис. опитаних визнали, що Британії варто піти. При цьому більшість респондентів також визнали, що британський вихід мало вплинув би на економічну ситуацію в їхній власній країні.

Нагадаємо, референдум про членство Великобританії в ЄС відбудеться 23 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram