ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Уряд Росії планує позбавити боржників доступу до держпослуг

На думку експертів, російським боржникам зможуть заборонити все що завгодно.

Уряд Росії планує позбавити боржників доступу до держпослуг
Медведев
Фото: EPA/UPG

Уряд Росії запропонував позбавляти доступу до держпослуг боржників за аліменти, штрафи, податки і відшкодування шкоди, завданої злочином.

Про це повідомляє газета "Ведомости" з посиланням на текст підготовлених російським Білим домом поправок до законопроекту "Про виконавче провадження".

Згідно з текстом поправок, список обмежених для боржників держпослуг визначатиме сам уряд. У Білому домі вважають, що це буде стимулювати боржників погашати борги.

Законопроект "Про виконавче провадження" ухвалили в першому читанні у квітні. В апараті Держдуми вважають, що поправки про обмеження доступу боржників до держпослуг були підготовлені до другого читання, щоб провести їх без шуму, пише газета.

В апараті палати сподіваються, що поправки не пройдуть узгодження в Державно-правовому управлінні президента, тому що цей захід "драконівський" і навіть політичний: якщо переліку держпослуг у законі немає, то можна заборонити все що завгодно, пояснив співрозмовник "Ведомостей".

Професор кафедри адміністративного права та процесу РАНГіДС Неллі Побежимова в коментарі виданню зазначила, що необхідний чіткий реєстр заборонених для боржників держпослуг - інакше закон застосовуватимуть "абияк".

У Росії уже діють обмеження для боржників на виїзд за кордон і на право керування машиною.

Нагадаємо, раніше в травні уряд РФ схвалив законопроект про обмеження виїзду росіян за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram