ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії тим, хто воював у Сирії, запропонували дати статус ветеранів

Законопроект підготувало Міноборони за дорученням Путіна

У Росії тим, хто воював у Сирії, запропонували дати статус ветеранів
Фото: Евгений Фельдман

Уряд Російської Федерації вніс у Державну думу законопроект, згідно з яким росіяни, які воювали в Сирії, отримають статус ветерана.

Про це повідомили в понеділок, 23 травня, на сайті уряду РФ.

У документі наголошено, що статус ветерана бойових дій присвоять особам, які вирушили на роботу для виконання спеціальних завдань на території Сирії з 30 вересня 2015 року, які відпрацювали встановлений під час скерування термін або відрядженим достроково з поважних причин. На цих громадян будуть поширюватися заходи соціальної підтримки, встановлені федеральним законом "Про ветеранів".

Законопроект підготувало Міністерство оборони в рамках виконання переліку доручень президента Росії, який запропонував надати статус ветеранів учасникам операції в Сирії в листопаді 2015 року.

30 вересня 2015 року Росія почала військову операцію в Сирії, а 14 березня 2016 року Путін дав доручення про виведення основних сил.

Статус ветерана дає право на пільги в медичному обслуговуванні, оплаті комунальних послуг, податків і у виплаті пенсій.

Нагадаємо, у квітні президент РФ Володимир Путін присвоїв звання Героя Росії посмертно загиблому в Сирії старшому лейтенанту Збройних сил Росії Олександрові Прохоренку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram