ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія оголосила себе лідером у сфері захисту прав людини

Від початку 2016 року у Саудівській Аравії стратили 70 осіб.

Саудівська Аравія оголосила себе лідером у сфері захисту прав людини
Саудовская Аравия
Фото: wfhsmiddleeast.wikispaces.com

Саудівська Аравія оголосила, що є лідером у сфері захисту прав людини і веде непримиренну боротьбу проти тортур.

Про це пише The Independent

"Саудівська Аравія - один із лідерів у сфері захисту прав людини. Відданість дотриманню цих прав - борг, що накладається законами нашої країни. Моя країна бореться з тортурами в усіх їхніх фізичних і моральних проявах. Закони забороняють піддавати арештованого психічному або фізичному впливу, катувати його і поводитися з ним неналежним чином", - заявив міністр культури та інформації Саудівської Аравії Бандар аль-Алі (Bandar al-Ali).

Заява саудівського міністра пролунала після того, як Хуан Мендес, спецдоповідач при ООН з питань про тортури та інші жорстокі, нелюдські або такі, що принижують гідність, види поводження і покарання - виступив зі щорічною доповіддю 8 березня 2016 року перед Радою ООН з прав людини. У ній Мендес відзначив збільшення кількості страт у Саудівській Аравії, в тому числі серед неповнолітніх, застосування тортур і порушення владою королівства норм міжнародного права. Поряд із Саудівською Аравією доповідач розкритикував Іран, Пакистан, Єгипет і Ефіопію.

За даними The Independent в понеділок, 7 березня, у Саудівській Аравії було страчено 70-ту людину від початку 2016 року. Так, на початку цього року королівство жорстко розкритикували за страту 47 осіб, обвинувачених у тероризмі, за один день.

У 2015 році в королівстві було приведено у виконання 157 смертних вироків. Правозахисники неодноразово звинувачували саудівських силовиків у застосуванні тортур і знущанні над затриманими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram