ГоловнаСвіт

Зовнішня розвідка Естонії вважає ймовірним перенесення військового конфлікту з України в Балтію

Росія вважає, що саме Балтія є для неї джерелом постійної загрози

Зовнішня розвідка Естонії вважає ймовірним перенесення військового конфлікту з України в Балтію
Голландские военные
Фото: EPA/UPG

Зовнішня розвідка Естонії оцінила стратегічні цілі Росії на західному напрямку. За її даними, конфлікт в Україні може поширитися на Балтію.

Про це інформує DW.

Військовий конфлікт у Балтії може виникнути через прорахунки російського командування. Про це йдеться в щорічному звіті зовнішньої розвідки Естонії. Як повідомляє Delfi, ці прорахунки, зі свого боку, можуть стати наслідком російської спотвореної картини військової загрози з боку Заходу.

Стратегічна мета Росії на західному напрямку - це обмеження військової присутності США, аж до повного виведення їхніх сил із Європи, наголошено в доповіді.

При цьому розвідка зазначає, що Росія сприймає Європу цілісно і бачить зв'язок із тим, що відбувається в інших регіонах. Тож конфлікт в Україні може перейти й у Балтію, зазначають у доповіді. Росія може вирішити використовувати військову силу тут у разі виникнення конфлікту з НАТО. Якщо Москва буде не в змозі адекватно відповісти, то спробує зміцнити свої позиції, створюючи осередки напруження в Балтії.

Крім того, за даними естонської розвідки, Росія вважає, що саме Балтія є для неї постійним джерелом загрози. При цьому в Москві вважають, що зможуть провести тут військову операцію до того, як НАТО встигне ефективно втрутитися, йдеться в доповіді.

Нагадаємо, на деяких ділянках кордону Естонії з Росією вирішено побудувати загородження, що перешкодять проходженню людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram