ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

США захопили розробника хімічної зброї "Ісламської держави"

Операцію провели ще в минулому місяці, але інформація не розголошувалася

США захопили розробника хімічної зброї "Ісламської держави"
Боевики "Исламского государтва"
Фото: EPA/UPG

Американський спецназ захопив у полон іракця, який, за даними влади США, очолював програму терористичної організації "Ісламська держава" зі створення власної хімічної зброї.

Про це повідомляє ВВС.

Підозрюваного захопили в результаті спецоперації, проведеної американськими військовими в районі міста Таль-Афар на півночі Іраку. Її провели ще в минулому місяці, проте до теперішнього часу інформація не розголошувалася.

Джерела агентства "Ассошіейтед прес" стверджують, що захоплений спецназом чоловік працював над програмою створення хімічної і біологічної зброї за часів правління Саддама Хусейна, а тепер працює на бойовиків ІД.

Влада США підтвердила захоплення високопоставленого бойовика ІД, але відмовляється надавати будь-які подробиці про його особу.

Як повідомляється, 9 березня американська авіація завдала відразу кілька авіаударів по об'єктах в Іраку, імовірно задіяних ісламістами в розробці хімічної зброї.

Також з'явилися непідтверджені повідомлення про застосування бойовиками ІД хімічної зброї під час обстрілу села на півночі Іраку. В результаті 40 жителів села почали зазнавати труднощів при диханні, але загиблих не було.

Нагадаємо, 8 березня Пентагон заявив про загибель одного з командирів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД, ІДІЛ) Абу-Умера аш-Шишані в результаті авіаударів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram