ГоловнаСвіт

Маргвелашвілі: російська повзка окупація в Грузії загрожує безпеці регіону

Грузинський лідер закликав міжнародну спільноту посилити співпрацю у сфері безпеки.

Маргвелашвілі: російська повзка окупація в Грузії загрожує безпеці регіону
Георгий Маргвелашвили
Фото: http://www.mediaport.ua

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі заявив, що загальну безпеку в регіоні порушують російська повзка окупація в Грузії, події, що розгорнулися в Україні, зростання загрози тероризму і криза з біженцями.

Із такою заявою грузинський президент виступив на IV Всесвітньому Бакинському форумі "До багатополярного світу" перед його учасниками - діючими і колишніми лідерами 70 країн, повідомляє "Грузія Online".

За словами грузинського лідера, в нинішній ситуації необхідно посилити співпрацю в напрямку безпеки.

"Сьогодні 20% території Грузії окуповано Російською Федерацією, а 15% нашого населення - це вимушено переміщені особи. Незважаючи на це, Грузія з-поміж країн, що не входять в НАТО, знаходить можливість робити найбільший вклад у місії підтримання глобальної безпеки. Грузія разом з міжнародною спільнотою продовжує докладати зусиль для зміцнення глобального миру і стабільності ", - заявив Маргвелашвілі.

Разом із тим президент зазначив, що Грузія, як ворота між Європою і Азією, дає широкі можливості для посилення міжнародної співпраці.

Також Маргвелашвілі розповів про багатовікові грузино-азербайджанських відносини, зазначивши, що союзництво і дружба двох країн ґрунтуються на спільних цінностях.

Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Москвою після того, як Росія в серпні 2008 року визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, що входили до складу Грузії. Євросоюз не визнає незалежності Південної Осетії і Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності і суверенітету Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram