ГоловнаСвіт

Біля берегів Туреччини потонули 39 мігрантів

Мігранти прямували до грецького острова Лесбос.

Біля берегів Туреччини потонули 39 мігрантів
архив
Фото: ukranews.com

У Середземному морі біля узбережжя району Чанаккале Туреччини затонув човен з мігрантами.

У результаті трагедії потонули 39 осіб, зокрема п'ятеро дітей, ще 62 людини були врятовані, повідомляє Кореспондент, посилаючись на Hurriyet.

За інформацією берегової охорони, човен, в якому було близько ста мігрантів, прямував до грецького острова Лесбос. У човні перебували в основному мігранти з Афганістану, Сирії та М'янми.

Відомо, що 17-метровий човен перекинувся, як тільки вийшов у відкрите море. Місцеві жителі знайшли на пляжах тіла шістьох загиблих мігрантів.

Зараз рятувальники продовжують пошукову операцію.

Нагадаємо, 22 січня стало відомо, що біля грецьких островів в Егейському морі з різницею в кілька годин затонули два човни з мігрантами на борту. В результаті загинули як мінімум 44 людини, включаючи 20 дітей.

У 2015 році в Євросоюзі вибухнула мігрантська криза. Найбільше мігрантів прибуває зі Сирії, де з 2011 року триває громадянська війна. З того часу більше 507 тис. сирійців звернулися з проханням про надання притулку в європейських країнах. Торік в одну тільки Грецію морем прибули понад 800 тис. чоловік. Сотні мігрантів загинули, намагаючись потрапити в країну на човнах з Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram