ГоловнаСвіт

У Женеві переговори щодо Сирії почалися без опозиції

Відсутність представників сирійської опозиції на переговорах означає, що їх, по суті, не буде

У Женеві переговори щодо Сирії почалися без опозиції
Архивное фото. Обстрелянное поселение Аль-Хашаб

У штаб-квартирі ООН у Женеві стартували переговори щодо врегулювання сирійської кризи, проте на них не приїхала головна опозиційна група сирійських повстанців.

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на AP.

Згідно з повідомленням, напередодні голова сирійського опозиційного Вищого комітету з переговорів (ВКП) Джордж Сабра заявив, що опозиція може поїхати на переговори лише після того, як буде усунено перешкоди для цього.

"Відсутність представників сирійської опозиції на переговорах означає, що їх, по суті, не буде", - зауважив Джордж Сабра.

При цьому, за даними телеканалу Al Arabiya, остаточне рішення про поїздку до Женеви опозиція відклала на п'ятницю.

Як наголошують, наразі на зустріч прибула делегація уряду Сирії на чолі з послом при ООН Башаром аль Джафарі. Заступник голови МЗС Росії Геннадій Гатілов приїде до Женеви 1 лютого.

Переговори в Женеві повинні стати першими за п'ятирічну історію конфлікту в Сирії, що забрав життя, за даними ООН, більш ніж 250 тис. осіб. Попередній підсумок переговорів буде підбито під час зустрічі віденської групи 11 лютого.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН у ніч проти 18 грудня проголосувала за підтримку проекту резолюції, яка закріплює домовленості, досягнуті в рамках віденського процесу щодо сирійського врегулювання. У РБ ООН закликали сторони конфлікту забезпечити доступ гуманітарних працівників до постраждалих від бойових дій районів і утриматися від атак, спрямованих на мирних жителів і цивільні об'єкти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram