ГоловнаСвіт

Єврокомісія пригрозила Греції введенням паспортного контролю

Країну звинуватили в недостатньому захисті кордонів від мігрантів

Єврокомісія пригрозила Греції введенням паспортного контролю
Фото: EPA/UPG

Європейська комісія попередила Грецію про можливість введення паспортного контролю на в'їзді в інші держави Шенгенської угоди, якщо країна не впорається з потоком мігрантів.

Про це пише "Бі-Бі-Сі".

У листопаді та грудні експерти Єврокомісії провели інспекції на материковій частині Греції та островах Егейського моря, виявивши недоробки влади країни. "Звіт показав, що у сфері контролю над зовнішнім кордоном у Греції існують серйозні недоліки", - заявив у середу верховний комісар ЄС у справах міграції Дімітріс Аврамопулос.

Якщо Греція не вживе заходів для їх усунення, інші країни-члени отримають право тимчасово запровадити перевірку грецьких паспортів на своїх кордонах на термін до двох років. Тимчасове скасування свободи пересування всередині безвізової зони передбачена статтею 26 Шенгенської угоди, яка досі жодного разу не застосовувалася.

Греція не має сухопутних кордонів з іншими шенгенськими державами, тому на практиці прикордонний контроль виллється в перевірку документів у грецьких морських і повітряних портах.

За останній рік у Європу в'їхало близько мільйона мігрантів. Більшість з них були біженцями. Рятуючись від війн і збройних конфліктів в Африці і на Близькому Сході, нелегальні мігранти дістаються морем через Туреччину до Греції, звідки потім перебираються в Німеччину та інші шенгенські держави.

Нагадаємо, що вже шість країн Євросоюзу, в тому числі Німеччина, ввели паспортний режим на своїх кордонах через кризу мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram