ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ удвічі скоротила зарплату своїм бойовикам у Сирії

Терористичне угруповання зіткнулося з фінансовими проблемами.

ІДІЛ удвічі скоротила зарплату своїм бойовикам у Сирії
Боевики ИГИЛ (Архив)
Фото: kurdpress.com

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД, ІДІЛ) вдвічі скоротило зарплати своїм бойовикам у Сирії у зв'язку з "винятковими обставинами".

Про це повідомляє The Independent із посиланням на опублікований "казначейством" ІД документ.

"Через виняткові обставини, з якими зіткнулася "Ісламська держава", було вирішено знизити виплачувану всім муджахідам зарплату на половину. Це рішення стосується всіх, незалежно від займаної посади", - йдеться в наказі. У ньому також подано аяти з Корану, міркування про "джихад заради багатства" і "джихад заради душі" і зазначено, що практика роздачі продовольства двічі на місяць збережеться.

11 січня міжнародна коаліція на чолі зі США завдала удару двома бетонобійними авіаційними бомбами  по сховищу грошей ІД в Іраку, в результаті чого підземний бункер і його вміст було знищено. "За нашими оцінками, збиток склав мільйони доларів. Ці кошти були отримані незаконним шляхом: за рахунок грабежів, вимагань, а також нафтових угод", - зазначав тоді представник оборонного відомства. Також авіація громить інфраструктуру терористів для видобутку нафти.

5 грудня газета The Washington Post повідомила про фінансові проблеми ІД через втрату завойованих територій у Сирії й Іраку. За інформацією видання, угруповання намагається покрити дефіцит свого бюджету за рахунок збільшення податків, які збирають із громадян Іраку та Сирії, котрі проживають на захоплених джихадистами територіях. При цьому в Держдепі США на початку грудня зазначили, що дохід угруповання від продажу нафти становив $1-1,5 млн на день.

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, яке 2014 року захопило частину території Сирії та Іраку і проголосило там халіфат.

Нагадаємо, 17 січня влада Сирії звинуватила ІДІЛ у вбивстві 300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram