ГоловнаСвіт

Заарештовано трьох підозрюваних у причетності до терактів у Джакарті (оновлено)

В Індонезії тривають рейди з метою розшукати терористів.

Заарештовано трьох підозрюваних у причетності до терактів у Джакарті (оновлено)
На месте взрывов в Джакарте
Фото: EPA/UPG

Індонезійська поліція заарештувала трьох осіб за підозрою у причетності до терактів у Джакарті.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на міністра безпеки Лухута Панжайтана (Luhut Panjaitan).

Арешти проводили в місті Депок на південь від Джакарти.

За словами начальника прес-служби поліції країни, під час обшуку в будинку одного з підозрюваних знайшли символіку "Ісламської держави", повідомляє Associated Press з посиланням на місцеві ЗМІ.

Тим часом глава поліції Депока, який охарактеризував підозрюваних як виготовлювача вибухівки, експерта з вогнепальної зброї та проповідника, заявив, що арешти не пов'язані з нападами у Джакарті.

Поліцейські рейди у спробі знайти підозрюваних тривають на густонаселеному острові Ява та інших островах.

Оновлено: Тим часом глава поліції Джакарти генерал Тіто Карнавіан заявив, що всі джакартські терористи були індонезійцями, повідомляє The Jakarta Post.

Крім того, Карнавіан повідомив подробиці про імовірного організатора терактів - ісламіста Мухаммеда Бахруна Наїма.

"Свого часу він організував радикальну групу "Катіба Нусантара", - пояснив генерал. - Тепер він намагається стати головою відділення "Ісламської держави" (ІД) у Південно-Східній Азії. На цю посаду претендує не він один".

На думку Карнавіана, теракти у столиці Наїм влаштував, щоб продемонструвати керівництву ІД свою корисність. За даними індонезійських спецслужб, зараз ісламіст перебуває у сирійській провінції Ракка.

Бахрун Наїм вже неодноразово потрапляв у поле зору індонезійських правоохоронних органів. У листопаді 2010 року його затримали антитерористичні спецпризначенці і засудили до 2,5 років в'язниці за незаконне зберігання зброї. Вийшовши на свободу, Наїм вирушив до Сирії і вступив до лав ІД. Поліція вважає, що він користується великим впливом на островах Ява і Сулавесі, де базуються ісламістські угруповання.

Серія вибухів прогриміла в центрі індонезійської столиці 14 січня. Як повідомили в поліції, вибухи влаштувала група з приблизно 10-15 бойовиків, у тому числі кілька терористів-смертників.

У результаті загинули сім людей, у тому числі п'ять терористів, близько 20 людей поранено. Раніше також повідомлялося про арешт чотирьох підозрюваних.

Відповідальність за теракти у Джакарті взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram