ГоловнаСвіт

У Туреччині в результаті теракту загинули 6 осіб (оновлено)

Щонайменше 36 людей отримали поранення

У Туреччині в результаті теракту загинули 6 осіб (оновлено)
Фото: скриншот видео

У Туреччині в результаті вибуху біля поліцейської дільниці в місті Діярбакир загинули щонайменше шість осіб.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Серед загиблих - жінка з маленькою дитиною. Інформації про решту жертв поки що немає.

Також, за останніми даними, щонайменше 36 людей отримали поранення.

Раніше турецькі ЗМІ повідомили, що поряд із поліцейською дільницею вибухнула вантажівка, начинена вибухівкою. Вибух був таким потужним, що пошкодив сусідні будівлі.

Оновлено: За останніми даними, кількість загиблих під час вибуху становила шість осіб. Серед загиблих троє дітей, двоє з яких грудного віку, повідомляє агентство Рейтер. Число постраждалих становить 39 осіб, у тому числі шість поліцейських.

Прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу, коментуючи трагедію заявив, що Туреччина продовжить боротьбу проти "всіх видів терору".

Відповідальність за теракт поклали на бойовиків забороненої в Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (РПК).

Відносини між РПК і Туреччиною різко загострилися після теракту у місті Суруч 20 липня, коли загинули 32 людини, переважно курди. Бійці РПК звинуватили турецьку владу у пособництві ісламістам.

У 2013 році Анкара і "Робітнича партія Курдистану" уклали угоду про припинення вогню. Цьому передувало збройне повстання РПК, що тривало з 1984 року. Жертвами конфлікту стали понад 40 тис. осіб. РПК вимагає створення курдської автономії у складі Туреччини.

Нагадаємо, це вже другий за останні дні вибух у Туреччині. Вранці 12 січня смертник активував вибуховий пристрій на площі Султанахмет у центрі Стамбула. У результаті загинули 10 людей, дев'ять із яких виявилися німецькими туристами. За підозрою у скоєнні теракту затримали трьох росіян, імовірно, пов'язаних із терористичною організацією "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram