ГоловнаСвіт

США не підтвердили проведення КНДР випробування водневої бомби

У відповідь на будь-які північнокорейські провокації Рада нацбезпеки пообіцяла вжити "доцільні заходи"

США не підтвердили проведення КНДР випробування водневої бомби
Фото: EPA/UPG

Дані США не підтверджують, що 6 січня КНДР провела випробування водневої бомби.

Про це інформує ТАСС.

Старший директор Ради національної безпеки США з контролю над озброєннями і нерозповсюдженням Джон Вулфстал заявив про це, виступаючи на семінарі в одному з політологічних центрів у Вашингтоні.

"За оцінками США, Північна Корея дійсно провела 6 січня ядерне випробування, - сказав він. - Однак наш початковий аналіз не підтверджує запевнень Північної Кореї, що це було випробування водневої бомби".

Як наголошується, США рішуче засуджують це порушення резолюцій Ради Безпеки ООН. "Ми не раз давали ясно зрозуміти, що не визнаємо Північну Корею як ядерну державу. Ми будемо і надалі захищати наших союзників у регіоні, включаючи Республіку Корея і Японію, і вживати доцільні заходи у відповідь на будь-які північнокорейські провокації", - сказав високопоставлений чиновник.

6 січня влада Північної Кореї оголосила про успішне випробування водневої бомби. Як наголошується в заяві Пхеньяну, випробування було проведене "виключно в цілях самооборони для надійного захисту суверенітету країни і життєвих прав нації в умовах зростаючого ядерного шантажу і погроз з боку очолюваних США ворожих КНДР сил".

КНДР стала ядерною державою у 2005 році. У 2006, 2009, 2013 роках вона провела підземні випробування цього виду зброї, викликавши осуд з боку міжнародного співтовариства. Пхеньян перебуває під санкціями ООН за розробку власних ядерної і ракетної програм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram