ГоловнаСвіт

Німецька розвідка співпрацює з секретною службою Асада, - ЗМІ

Німецькі ЗМІ охрестили військову операцію ФРН проти ІД "першою війною" Меркель

Німецька розвідка співпрацює з секретною службою Асада, - ЗМІ
Германия

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) відновила співпрацю з секретною службою президента Сирії Башара Асада для обміну інформацією про джихадистів.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на німецьку газету Bild.

Видання зазначає, що співпраця триває, незважаючи на те, що Берлін виступає проти перебування Асада у владі в Сирії.

За даними Bild, співробітники BND регулярно відвідують Дамаск для проведення консультацій зі своїми сирійськими колегами.

Метою співробітництва є обмін інформацією про бойовиків, насамперед про бойовиків "Ісламської держави" (ІД), а також створення фіксованого каналу зв'язку в тому разі, якщо над Сирією зіб'ють німецький літак і пілот опиниться в полоні.

Видання також повідомило, що BND хоче відкрити відділення в Дамаску у найкоротші терміни, щоб на місці перебували агенти німецької розвідслужби. За деякими даними, агенти можуть розташуватися в посольстві ФРН у Дамаску, яке наразі залишається закритим.

У середу Меркель сказала депутатам у Бундестазі, що дипломатичні зусилля зі врегулювання сирійського конфлікту спрямовано на досягнення довгострокового рішення, яке не передбачає перебування Асада у владі.

Нагадаємо, 4 грудня Німеччина затвердила військову операцію проти ІД в Сирії. Німеччина планує відправити в Сирію до шести літаків "Торнадо". Крім того, німецький фрегат підтримає французький авіаносець "Шарль де Голль", який знаходиться в Середземному морі. Загалом у Сирію відправлять близько 1200 німецьких військових.

Німецькі ЗМІ охрестили цю операцію "першою війною" канцлера ФРН Ангели Меркель, а також підкреслили ризики падіння німецьких літаків на підконтрольні ІД території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram