ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Родичі жертв катастрофи А321 подали скаргу на голову Слідкому РФ

Бастрикіна звинувачують в ігноруванні родичів загиблих в авіакатастрофі

Родичі жертв катастрофи А321 подали скаргу на голову Слідкому РФ
Александр Бастрыкин
Фото: М. Стулов/Ведомости

Родичі загиблих унаслідок падіння російського літака А321 у Єгипті направили в Басманний суд Москви скаргу на голову Слідчого комітету Олександра Бастрикіна.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на адвоката родичів загиблих Ігоря Трунова.

Адвокат розповів агентству, що раніше направив до суду два звернення у справі про катастрофу А321.

"Я як представник 35 родичів загиблих в авіакатастрофі громадян подав на адресу Бастрикіна два звернення. У першому я просив повідомити мене, чи порушено кримінальну справу. Якщо так, то який її номер і дані слідчого. Також просив визнати постраждалих потерпілими у справі, ознайомити мене з постановою та іншими процесуальними документами", - заявив Трунов.

У другому зверненні адвокат просив притягнути до кримінальної відповідальності співробітників страхової компанії "Інгострах". За його словами, представники компанії незаконним шляхом отримували від родичів загиблих заяви про те, що ті відмовляються від претензій щодо виплат компенсацій.

За словами Трунова, жодної відповіді на звернення він не отримав.

Він повідомив, що у своїй скарзі на Бастрикіна просить визнати його бездіяльність і зобов'язати главу СК відповісти на звернення і скарги родичів загиблих.

Вранці 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії Metrojet (до травня 2012 року - "Когалымавиа"), розбився в Єгипті, на півночі Синайського півострова. Авіалайнер виконував рейс із Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург. На його борту перебували 224 людини. Усі вони загинули.

Літак розбився унаслідок теракту на борту. Відповідальність за падіння на себе взяло терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram