ГоловнаСвіт

Число жертв нападу талібів на аеропорт в Афганістані сягнуло 50 осіб

Атаку на військову базу відбито.

Число жертв нападу талібів на аеропорт в Афганістані сягнуло 50 осіб
Аэропорт в Кандагаре
Фото: wikipedia.org

Міністерство оборони Афганістану повідомляє, що під час атаки талібів на аеродром у Кандагарі - другу за величиною військову базу в країні - загинули 50 людей.

У поширеній 10 грудня заяві Міністерства оборони сказано, що серед загиблих - 38 мирних жителів, 10 афганських військовослужбовців і двоє поліцейських. Повідомляють, що серед жертв є жінки і діти. Понад три десятки людей отримали поранення в боях за аеродром, що тривали більш ніж добу.

Міністерство заявило, що 11 бойовиків руху "Талібан" убито. Про жертв серед службовців військ коаліції, дислокованих на аеродромі, не повідомляють. Бої в Кандагарі почалися після того, як терористи-смертники увірвалися на авіабазу увечері 8 грудня. Протистояння афганських військових із талібами тривало понад добу і завершилося в середу пізно ввечері.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані 1994 року. З 1996-го по 2001-й керував країною, 2003 року ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Осамі бен Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram