ГоловнаСвіт

У Венесуелі опозиційного лідера розстріляли на зустрічі з виборцями

Опозиції Венесуели пророкують перемогу на парламентських виборах.

У Венесуелі опозиційного лідера розстріляли на зустрічі з виборцями
Венесуэла
Фото: wikipedia.org

У Венесуелі за півтора тижня до парламентських виборів застрелено місцевого опозиційного лідера Луїса Діаса (Luis Diaz).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Нападники в автомобілі розстріляли Діаса, керівника відділення опозиційної партії "Демократична дія", в місті Альтаграсія-де-Орітуко, що в центральній частині країни. Політик саме проводив зустріч із місцевими жителями, поруч із ним була Ліліан Тінторі - дружина опозиційного лідера Леопольдо Лопеса, який перебуває у в'язниці.

"Демократична дія" є частиною опозиційної коаліції "Демократична єдність". Згідно з останніми опитуваннями, опозиція має всі шанси вперше за 16 років позбавити лівих більшості в Національній асамблеї (парламенті), зазначає агентство.

Національний генеральний секретар "Демократичного дії" Генрі Рамос звинуватив у вбивстві прихильників владної Соціалістичної партії, не надавши, однак, жодних доказів.

У вересні одного з лідерів венесуельської опозиції Леопольдо Лопеса засудили до тюремного ув'язнення строком майже 14 років за участь в антиурядових протестах 2014 року, які спричинили десятки жертв.

А в липні одному з найвідоміших лідерів венесуельської опозиції Марії Коріна Мачадо на рік заборонили обіймати держпосади.

Парламентські вибори у Венесуелі пройдуть у неділю, 6 грудня. Країна, основним експортним товаром якої є нафта, після падіння ціни на неї зіткнулася з економічними проблемами - інфляцією, дефіцитом споживчих товарів. На тлі цих подій у країні проходили масові антиурядові акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram