ГоловнаСвіт

Венесуела готова прийняти 20 тисяч сирійських біженців, - Мадуро

Австралія готова надати притулок 12 тис. сирійців

Венесуела готова прийняти 20 тисяч сирійських біженців, - Мадуро
Николас Мадуро
Фото: anti-global.ru

Президент Ніколас Мадуро заявив, що Венесуела готова надати притулок 20 тис. біженців із Сирії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Скільки ще арабів повинні померти, перш ніж прокинеться велика людська совість світу?" - сказав Мадуро.

"Я хочу, щоб 20 тисяч сирійців прибули в нашу венесуельську вітчизну, щоб розділити (з нами) цю землю миру, Христа, (героя війни за незалежність Симона) Болівара, і допомогти з розвитком цієї чарівної землі", - заявив Мадуро на засіданні уряду.

За даними ООН, понад 4 млн сирійців втекли з країни в пошуках порятунку від громадянської війни.

Мадуро, як і його попередник Уго Чавес, підтримує президента Сирії Башара Асада і називає сирійський конфлікт "імперіалістичною" змовою Заходу.

Готовність прийняти сирійських біженців висловила також влада Австралії. Як повідомляє АВС, 9 вересня австралійська влада погодилася пустити у країну на постійне проживання 12 тис. біженців із тих меншин, які переслідують у Сирії.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт схвалив план з виділення $44 млн на вирішення кризи з біженцями (ймовірно, маються на увазі австралійські долари, курс до долара США приблизно 0,7). Також Ебботт збирається видати дозвіл австралійським ВПС на проведення авіанальотів в Сирії проти бойовиків "Ісламської держави" - раніше австралійська авіація брала участь у авіанальотах проти ІД в Іраку.

Раніше представники опозиційної лейбористської партії закликали прийняти у країні 10 тис. біженців, а "Зелені" - 20 тис.

Сам Ебботт всього чотири дні тому заявляв, що біженців прийматимуть лише до встановленого "гуманітарного" рівня у 13750 осіб, проте раптово змінив позицію, дозволивши збільшити квоту на 12 тис. осіб.

Зараз найважча ситуація з припливом біженців із Близького Сходу, і насамперед із Сирії, складається в Угорщині, через яку більшість планує потрапити в інші країни Європи. Уряд Віктора Орбана має намір проводити жорстку політику боротьби з перетином кордону, однак влада сусідньої Німеччини вже погодилися прийняти сотні тисяч біженців у себе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram