ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Сирії вбито одного з організаторів теракту в Бейруті

Ліванський військовий суд звинуватив 26 осіб у приналежності до ІДІЛ

У Сирії вбито одного з організаторів теракту в Бейруті
Теракт в Бейруте
Фото: TREND News Agency

У результаті спільної операції сирійської армії і ліванського радикального шиїтського руху "Хезболла" на території Сирії убили одного з організаторів теракту в ліванській столиці Бейруті, який забрав життя понад 40 осіб.

Про це повідомив сайт Al-Manar TV, який належить "Хезболлі", а також сирійські державні ЗМІ, інформує агентство Рейтер.

Під час операції було вбито людину, "відповідальну за транспортування смертників у (район Берйту) Бордж-аль-Баражне", йдеться у повідомленні Al-Manar.

Сирійське державне телебачення уточнило, що вбитий був бойовиком "Ісламської держави" (ІД, ІДІЛ), який координував транспортування терористів-смертників з контрольованої джихадистами провінції Ракка в Сирії до Лівану.

Раніше ІДІЛ взяла на себе відповідальність за подвійний теракт у Бейруті, жертвами якого стали понад 40 осіб, більш ніж 200 людей отримали поранення. Вибухи сталися в житловому районі, населеному переважно шиїтами та активістами "Хезболли", яка підтримує президента Сирії Башара Асада.

У середу, 25 листопада, ліванський військовий суд у Бейруті звинуватив 26 осіб, серед яких як сирійські, так і ліванські громадяни, у приналежності до ІДІЛ. З них 23 були безпосередньо пов'язані з вибухами у ліванській столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram