ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" пригрозила Росії терактами

Джихадисти вже обіцяли "звільнити" Чечню і Кавказ "милістю Аллаха"

"Ісламська держава" пригрозила Росії терактами
Боевики ИГ (Архив)
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) опублікувало відеозапис, на якому пригрозило "дуже скоро" влаштувати в Росії терористичні атаки.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на моніторингову групу SITE.

Відеозапис з погрозами російською мовою опубліковано на ресурсі "Аль-Хаят", де публікуються заяви бойовиків ІД.

Раніше, 14 жовтня, бойовики ІД оголосили Росії "джихад", посилаючись на заяву Російської православної церкви про "священну боротьбу" з тероризмом. Представник терористичної організації в 40-хвилинній аудіозаяві зажадав від мусульман почати "джихад" проти представників двох союзних держав - Росії та США.

Він цитував заяву глави Синодальної ради взаємодії церкви і суспільства Московського патріархату РПЦ протоєрея Всеволода Чапліна, який на початку жовтня називав дії Росії у Сирії "священною боротьбою" проти тероризму.

З 30 вересня російська авіація почала завдавати ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії у відповідь на прохання Башара Асада про надання військової допомоги. Москву звинувачують у використанні авіації проти поміркованої сирійської опозиції, унаслідок чого гинуть також мирні жителі.

На початку вересня 2014 року бойовики "Ісламської держави" опублікували відеозапис з перекладом на російську мову, у якому погрожували почати бойові дії на Кавказі, зокрема в Чечні. Один із бойовиків звернувся до президента РФ Володимира Путіна і заявив про намір "звільнити" Чечню і Кавказ "милістю Аллаха". У відповідь глава Чечні Рамзан Кадиров назвав відеозапис, опублікований бойовиками "Ісламської держави", "дитячою погрозою" і заявив, що люди, які погрожують Росії, є відкритими ворогами всіх мусульман і ніяк не пов'язані з ісламом. Також Кадиров підкреслив, що ті, хто погрожує Росії, Чечні і Путіну, "в першу ж мить смерті зустрінуть полум'я вічного пекла".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram