ГоловнаСвіт

Росія потренувалася у запуску міжконтинентальних ракет

Тестували "Тополь" та "Искандер".

Росія потренувалася у запуску міжконтинентальних ракет

Збройні сили Росії провели запуски міжконтинентальних балістичних і крилатих ракет.

Пуск був виконаний у рамках планового тренування з перевірки системи управління, повідомляє прес-служба міністерства оборони РФ в п'ятницю, 30 жовтня.

У проведенні перевірки взяли участь з'єднання та військові частини Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП), Північного і Тихоокеанського флотів, Каспійської флотилії і Дальньої авіації.

Бойовим розрахунком РВСП виконано пуск міжконтинентальної балістичної ракети "Тополь" з космодрому Плесецьк.

Ракетні підводні крейсери стратегічного призначення Північного флоту "Брянськ" і Тихоокеанського флоту "Подольск" здійснили пуски балістичних ракет з акваторій Баренцева і Охотського морів.

Екіпаж малого ракетного корабля Каспійської флотилії "Великий Устюг" виконав стрілянину крилатою ракетою "Калібр" з навчальною метою. Ракети саме такого типу застосовувалися під час російської військової операції в Сирії 7 жовтня, коли до неї підключилися кораблі Каспійської флотилії.

Стратегічні ракетоносці Ту-160 здійснили пуски крилатих ракет по наземних цілях на полігонах Пембой (Республіка Комі) і Кура (півострів Камчатка).

Розрахунок оперативно-тактичного ракетного комплексу "Искандер" здійснив пуск крилатої ракети по цілі на полігоні Капустин Яр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram