ГоловнаСвіт

У Парижі завершилася зустріч з приводу Сирії без Росії

У порядку денному було обговорення початку політичного переходу до демократичної Сирії та спільної боротьби з бойовиками ІД.

У Парижі завершилася зустріч з приводу Сирії без Росії

У Парижі завершилася робоча зустріч представників міжнародної коаліції з питань урегулювання «сирійського питання», проте її результатів так і не оприлюднили.

Зустріч у форматі робочої вечері проходила без участі представників Російської Федерації, повідомляє Укрінформ.

Для участі в зустрічі у французьку столицю прибули повноважні представники Саудівської Аравії, ОАЕ, Йорданії, Катару, Туреччини, Німеччини, США, Італії та Великобританії. Зокрема США в Парижі представляв заступник держсекретаря Ентоні Блінкен, інші країни - міністри та заступники міністрів закордонних справ.

Згідно із заявою МЗС Франції, учасники міжнародної конференції повинні були "обговорити початок політичного переходу до єдиної і демократичної Сирії, де поважатимуть права й інтереси всіх громад, а також зміцнення спільних зусиль у боротьбі з тероризмом". Зокрема мова йшла про обговорення боротьби з бойовиками ІД, захист цивільних осіб і пропозиції щодо резолюції Ради Безпеки ООН з приводу заборони застосування т.зв. «діжкових бомб».

Джерела повідомляють, що французька сторона вирішила організувати міжнародну конференцію у зв'язку з тим, що її представників не запросили на чотиристоронню зустріч з приводу Сирії, яка відбулася минулого тижня у Відні за участю представників РФ, США, Саудівської Аравії і Туреччини.

Крім того, інтенсивність міжнародних переговорів у МЗС країни пояснюють двома факторами. По-перше, зростання кількості біженців у Європі поглибило політичну та гуманітарну кризу. По-друге, безпосереднє втручання Росії у війну на боці Башара Асада викликало тривогу серед західних держав.

У зв'язку із цим кілька партнерів із міжнародної коаліції, зокрема Саудівська Аравія, Туреччина і США, пом'якшили свою позицію щодо негайного відсторонення Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram