ГоловнаСвіт

Батьки загиблого у Сирії російського контрактника відмовилися вірити у самогубство сина

Товариш по службі загиблого росіянина сумнівається у його суїциді

Батьки загиблого у Сирії російського контрактника відмовилися вірити у самогубство сина

Батьки російського контрактника Вадима Костенка підтвердили загибель сина у Сирії, проте відмовилися повірити у його самогубство.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Кореспонденти агентства поговорили з Олександром і Світланою Костенками у них вдома. За їхніми словами, Вадим Костенко телефонував недавно, здавався дуже життєрадісним. Його мати сказала, що ніколи не повірить у версію самогубства. Щодня батьки говорили з ним по телефону, востаннє він дзвонив минулої суботи, 24 жовтня.

Олександр Костенко розповів, що їх повідомили про причину самогубства - нею стала проблема з дівчиною. "Він би ніколи такого не зробив. Я добре знаю свого сина", - сказав він.

У самогубство відмовилися повірити також молодша сестра контрактника Катя і його тітка Ганна Мусієнко. За їхніми словами, Вадим Костенко збирався одружуватися зі своєю дівчиною.

Командир частини, де служив Вадим Костенко, повідомив батьків про похорон, який відбудеться в середу.

Раніше 27 жовтня було опубліковано результати розслідування активістів групи Conflict Intelligence Team. Вони перевіряли повідомлення про загибель російського контрактника у Сирії. Повідомлялося, що 19-річний Вадим Костенко з Кубані, військовослужбовець в/ч 20926 (834-й навчальний центр ВПС, місто Зерноград у Ростовській області), загинув у суботу, 24 жовтня. Згодом інформацію про смерть контрактника РБК підтвердив один із його близьких родичів.

Пізніше інформацію про смерть контрактника підтвердили у міноборони. Там повідомили, що військовослужбовець наклав на себе руки. У відомстві вважають, що у нього були проблеми з дівчиною.

Колишній товариш по службі Костенка, який спілкувався з "Дождем" на умовах анонімності, висловив сумнів, що це дійсно могло стати причиною.

"Військкомат сказав, що він повісився. Я не хочу сказати, що я просто не вірю в це. Ми не знаємо, як там трапилося", - сказав співрозмовник телеканалу.

Також він розповів, що йому хотілося б переконатися, що "це саме він". "Але привезуть його у цинковій труні, треба подивитися", - додав він.

Костенко, за словами його товариша по службі, був життєрадісною людиною, завжди був на першому місці; також він завжди всіх виручав і всім допомагав. "Як людина, - каже колишній товариш по службі, - він був цілеспрямованим, веселим, багато жартував і сміявся".

Колишній товариш по службі загиблого визнав, що Костенкові подобалося служити, проблем зі службою у нього не було. "Наскільки я знаю, його сестра говорила, що він телефонував веселий і жартував, якогось хвилювання у голосі ніхто не відчував", - зазначив він.

"Це не та людина, яка б могла таке зробити", - підкреслив співрозмовник телеканалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram