ГоловнаСвіт

Керрі попередив Лаврова про ризики від підтримки Асада

Держсекретар США підкреслив, що військове вирішення сирійського громадянського конфлікту не можливе

Керрі попередив Лаврова про ризики від підтримки Асада
Джон Керри, Сергей Лавров (Архив)
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі у телефонній розмові з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим попередив Москву про ризики, з якими пов'язана підтримка режиму сирійського президента Башара Асада.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держдепартаменту.

"Секретар Керрі дав зрозуміти, що тривала підтримка режиму Асада Росією несе в собі ризики загострення і продовження конфлікту, а також шкодить нашій спільній меті боротьби з екстремізмом, якщо ми не будемо посилено працювати над пошуком рішення щодо ефективного політичного переходу влади", - йдеться у документі.

Також Керрі підтвердив відданість США боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" "у складі коаліції з більш ніж 60 держав". При цьому він підкреслив, що уряд Асада ніколи не зможе стати повноцінним учасником цієї коаліції, а й військове вирішення сирійського громадянського конфлікту не можливе.

Керрі підкреслив, що США готові співпрацювати з Росією в цьому питанні і хотіли б "конструктивної ролі" Москви в боротьбі з ІД. У повідомленні на сайті МЗС Росії йдеться, що Лавров у свою чергу "знову акцентував потребу у створенні єдиного фронту боротьби з терористичними угрупованнями, які діють на території цієї країни".

Також глави дипломатичних відомств обговорили двосторонні відносини, шляхи врегулювання української кризи і "можливі кроки щодо зниження напруженості на Корейському півострові". Розмова відбулася з ініціативи Держдепартаменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram