ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Задоволеність росіян життям різко знизилася, - опитування

Більшість росіян упевнені, що їхнє суспільство і держава йдуть у правильному напрямку

Задоволеність росіян життям різко знизилася, - опитування
Архив
Фото: EPG

Індекс задоволеності життям росіян у серпні знизився на 27 пунктів (з 77 до 56) порівняно з аналогічним періодом 2014 року.

Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

"Усі показники соціального самопочуття в серпні "пішли в мінус". Найгірше як і раніше оцінюють економічне становище", - йдеться у прес-релізі.

Індекс самооцінок матеріального становища знизився з 70 до 66 пунктів. Це значення поступається торішньому (71 пункт) та показнику 2013 року (73 пункти), але перевершує результат 2009 року (44 пункти), зазначає ВЦВГД.

Рівень соціального оптимізму знижується четвертий місяць поспіль - мінус 11 пунктів з травня. Нинішнє значення індексу (57 пунктів) практично повторює індекс серпня 2009 року (58 пунктів).

Стан справ в економіці росіяни сьогодні оцінюють набагато вище, ніж у 2009 році (20 пунктів у серпні), проте в цілому індекс економічного становища знизився (з 55 пунктів у травні до 44 пунктів у серпні).

На думку керівника управління соціально-політичних досліджень ВЦВГД Степана Львова, приводом для оптимізму може бути оцінка політичної ситуації. На думку більшості людей, суспільство і держава йдуть у правильному напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram