ГоловнаСвіт

У російському зоопарку через потоп постраждали тварини

Зоозахисники підготували колективну скаргу на директора зоопарку через його бездіяльність

Через дощі, що пройшли після тайфуну "Гоні", деякі райони Уссурійська (Росія) виявилися затопленими. Серед них розташований в центрі міста зоопарк в парку "Зелений острів", де потонула ручна ведмедиця, і багато тварин залишилися у підтоплених клітинах.

Про це повідомляє РИА PrimaMedia.

Уссурийский зоопарк(( #потопуссурийск

A photo posted by Наталия (@zabavanata) on

Ручна ведмедиця Масяня потонула в клітці, не дочекавшись допомоги з боку керівництва зоопарку, пише PrimaMedia. За даними агентства, олениху, оленят і деяких дрібних тварин перевезли в парк ДОРА. Решта звірів наразі знаходяться у підтоплених клітинах.

"Сьогодні я з ранку у парку не була, зараз буде човен, пропливу, подивлюся, як там ситуація. Вивезли двох в парк ДОРА - олениху і оленят, маленьких тварин відвезли теж. Великий олень, коли піднялася вода, перестрибнув через паркан. Зараз він на Межиріччі знаходиться у воді, не йде, ховається. Ведмеді в клітинах стоять у воді. Потонула ручна ведмедиця Масяня, яка перебувала в низькій клітці. Так вийшло, що її вчасно не перевели нагору", - розповіла заступник директора МАУК "Міські парки" Лариса Борисова.

За словами зоозахисниці Яни Салминої, директору зоопарку раніше пропонували евакуювати тварин, але він відповів, що допомога не потрібна. Вона зазначила, що всю ніч йшов дощ, і вода прибуває весь день. Директору знову запропонували допомогу, і він знову від неї відмовився.

"Сьогодні нам повідомили, що директор зоопарку шукає човни і мисливців зі снодійним, які могли б приспати ведмедів і евакуювати їх. Я хотіла з'ясувати, хто з тварин залишився живий, але інформації ніякої немає. На вчорашній день було води по парканчик, вище пояса", - додала Салміна.

Денис Миренков, директор зоопарку, який знаходиться в парку "Зелене місто", в бесіді з PrimaMedia від коментарів відмовився, пославшись на зайнятість. Агентство відзначає, що зоозахисники підготували колективну скаргу через його бездіяльність.

У шести районах Приморського краю ввели режим надзвичайної ситуації через складну паводкову обстановку. За даними PrimaMedia, найближчим часом погода в регіоні як і раніше буде дощовою. Найбільше опадів, як очікується, випаде в Уссурійську, Пограничному, Ханкайському та Жовтневому районах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram