ГоловнаСвіт

Кобзон, який отримав візу для лікування в ЄС, розповів бойовикам "ДНР", як треба "класти на санкції"

За словами одіозного співака, в "ДНР" не повинні боятися наслідків того, що підтримують

Кобзон, який отримав візу для лікування в ЄС, розповів бойовикам "ДНР", як треба "класти на санкції"
Кобзон, Захарченко
Фото: gazeta.ru/Максим Змеев

Депутат Держдуми РФ і "почесний громадянин "ДНР" Йосип Кобзон заявив, що "санкції щодо діячів культури і політиків Росії не налякають тих, хто підтримує Донбас".

Про це він сказав під час свого виступу в Донецьку, повідомляє "Остров" з посиланням на сепаратистський сайт "ДАН".

"Ми не повинні боятися наслідків того, що підтримуємо, і будемо підтримувати Донбас", - заявив він.

Кобзон висловив припущення, що найближчим часом зняття санкцій з російських політиків чекати не варто, але це - не привід "відмовлятися від своєї позиції, прислухатися до вимог країн, які ввели санкції". "Я не вірю, що знімуть санкції, їх навпаки, тільки посилюють за те, що ми такі вперті, я взагалі закликав би не звертати на це увагу", - зазначив він.

Артист запропонував відповідно відповідати на недружні дії щодо РФ. "Що це таке? Не пустили (у США - ред.) Валентину Матвієнко, голову Ради Федерації? А ми говоримо, як вам не соромно. Треба проявити волю, не пускати їх до нас".

"А взагалі, краще за всіх про санкції сказав мій колега по Раді Федерації, сенатор Андрій Соболєв. Пам'ятайте -" на Кобзона наклали вето, не пускають в європейський дім. Ми на вето поклали це, і взагалі на санкції кладемо", - розсміявся Кобзон.

Йосип Кобзон входить до числа російських культурних діячів, щодо яких США і Євросоюз ввели санкції. Однак, у вересні він полетить лікуватися в Євросоюз, незважаючи на санкції. Як повідомив "Русскую службу новостей" сам Кобзон, це стало можливим завдяки президенту Росії Володимиру Путіну. Сім років тому лікарі діагностували у Йосипа Кобзона рак передміхурової залози.

Йосип Кобзон уродженець Донецької області. Він народився в 1937 році в місті Часів Яр, який знаходиться на підконтрольній українській владі території.

У жовтня 2014 року Йосип Кобзон прибув до Донбасу для проведення спільних заходів з бойовиками. У Донецьку він заспівав гімн "ДНР" власного написання і виконав дуетом з самопроголошеним "прем'єр-міністром "ДНР" Олександром Захарченко пісню "Я люблю тебе, життя". У лютому 2015 року Йосип Кобзон під час приїзду в окупований бойовиками Донецьк провідав у лікарні російських найманців. він був "призначений" "почесним консулом ДНР" в РФ. В Україні він оголошений персоною нон-грата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram