ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Брюсселі артисти прикинулися бойовиками "Ісламської держави"

У діях артистів не знайшли ніякого терористичного підґрунтя

У Брюсселі артисти прикинулися бойовиками "Ісламської держави"
Архив

Поліція в Брюсселі затримала п'ятьох осіб, які розгорнули чорне полотно з написами арабською мовою, що нагадувало прапор терористичного угрупування "Ісламська держава".

Інцидент стався ввечері біля фонтану "Пісяючий хлопчик", повідомляє Rtbf.be.

Під час допиту з'ясувалося, що учасники акції - артисти. Вони влаштували виставу для того, щоб показати населенню, що "воно не повинно залякувати себе терористичною загрозою".

За словами представників прокуратури, в діях демонстрантів не було ніякої терористичної підоснови. Невдовзі після цього потроху артистів, раніше не помічених у правопорушеннях, відпустили додому.

13 серпня повідомляли про інших схожий випадок. Відпочиваючі в турецькому готелі Grand Yazici Mares прийняли шоу аніматорів за атаку терористів. За словами одного з постояльців, "схожі на арабів люди ходили з великими гарматами в руках, один з аніматорів у військових штанях направляв на туристів зброю, інший тримав каністру з написом "пальне", роблячи вигляд, що збирається її підпалити". Ситуація нагадала відпочиваючим про недавній напад бойовика на туристів у Тунісі.

Теракт на пляжі біля п'ятизіркового готелю Imperial в околицях туніського курортного міста Сус стався 26 червня. Жертвами стали, за різними даними, від 38 осіб, серед них британці, бельгійці, німці і росіянка. Ще близько 40 людей отримали поранення. Нападник був убитий на місці співробітниками правоохоронних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram