ГоловнаСвіт

ЦВК КНДР відзвітував про явку на місцеві вибори у 99,97%

За даними північнокорейських ЗМІ, "всі учасники голосували на виборах з надзвичайним ентузіазмом"

ЦВК КНДР відзвітував про явку на місцеві вибори у 99,97%
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

Явка на місцевих виборах, які відбулися 19 липня у Північній Кореї, за даними північнокорейської Центральної виборчої комісії, склала 99,97%.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на агентство ЦТАК.

Згідно з цими даними, у голосуванні не брали участь тільки ті громадяни КНДР, які перебували за межами країни. Літнім людям та особам, які не мали можливості прийти на виборчі дільниці за станом здоров'я, доставили пересувні урни.

Як зазначає ЦТАК, "усі учасники голосували на виборах з надзвичайним ентузіазмом". Окрім інших виконав свій громадянський обов'язок і північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

У списках, які пропонуються виборцям у КНДР, присутнє тільки одне ім'я. Кандидатура заздалегідь затверджується владною Трудовою партією Кореї. Очолює ТПК Кім Чен Ин. Також у країні існують дві дрібні політичні організації, фактично підконтрольні ТПК: Партія молодих друзів небесного шляху і Соціал-демократична партія Кореї. Цифри явки на виборах традиційно високі: так, у 2014 році під час голосування за депутатів парламенту прийшли так само 99,97% громадян.

Нагадаємо, раніше в понеділок повідомлялося, що КНДР відхилила пропозицію Південної Кореї про переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram