ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Житель Томської області зламав пам'ятник Леніну при спробі зробити "селфі"

29-річний фотолюбитель отримав травми і потрапив до лікарні.

У селі Моряковський затон Томської області (Росія) місцевий житель зруйнував пам’ятник Леніну при спробі зробити "селфі". Гіпсовий монумент, який раніше обезголовив п'яний мешканець Кемеровської області, цього разу позбувся торсу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті УМВС у регіоні.

Фото: Пресс-служба Томского обкома КПРФ

У результаті інциденту, який стався в неділю, 19 липня, 29-річний фотолюбитель отримав травми і потрапив до лікарні. За інформацією управління, чоловік хотів зробити знімок з пошкодженим пам'ятником. За цим фактом розпочато дослідчу перевірку.

Як зазначає "Интерфакс", гіпсовий пам'ятник було встановлено в Моряковському затоні в 1970 році, його висота становить три метри. В УМВС підкреслили, що тепер на постаменті "залишилися лише ноги вождя пролетаріату".

Голову монументу 3 травня зніс кувалдою п'яний житель Кемеровської області. Стосовно чоловіка було порушено кримінальну справу. Повідомлялося, що відновлення пам'ятника почнеться після винесення вироку.

Схожий інцидент стався на початку червня в місті Прокоп'євську Кемеровської області. Нетверезий чоловік, намагаючись зробити "селфі" з монументом Леніну, повис на руці у "вождя", але пам'ятник не витримав ваги і розвалився. Тоді 30-річний вандал намагався самостійно відновити монумент, проте зазнав невдачі.

Згодом МВС Росії презентувало пам'ятку, яка пояснює фотолюбителям, як робити "селфі" без ризику для життя і здоров'я. Документ було опубліковано на офіційному сайті відомства. Передбачається, що поліцейські будуть роздавати пам'ятку громадянам на публічних заходах. Також її зможуть отримати школярі та студенти на уроках безпеки і правової грамотності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram