ГоловнаСвіт

Європарламент вніс у порядок питання боротьби з російською пропагандою

У ЄП пройдуть дебати з приводу проекту резолюції про "безпеку Чорного моря після незаконної анексії Криму Росією".

Європарламент вніс у порядок питання боротьби з російською пропагандою
Европарламент
Фото: EPA/UPG

Європарламент у рамках сесії 8-11 червня обговорить проект резолюції, підготовлений депутатом від Литви Габріелюсом Ландсбергісом, із закликом виділити кошти на боротьбу проти російської пропаганди.

Про це повідомляють на сайті Європарламенту.

Проект, голосування за який відбудеться в Страсбурзі 11 червня, пропонує також "підтримати російських громадян, які борються за розвиток демократії та правової держави, таких як правозахисники, блогери, незалежні ЗМІ, університетські кола і члени неурядових організацій", - йдеться в проекті порядку дня, оприлюдненому в п'ятницю на брифінгу в Брюсселі.

Директор служби офіційних представників Європарламенту Жауме Дук, виступаючи на брифінгу, назвав дебати і голосування з приводу Росії "темами високої актуальності".

Мова також піде про те, що держави-члени ЄС повинні відслідковувати фінансування Росією політичних партій у країнах Євросоюзу, наголошено в матеріалах до пленарного засідання Європарламенту.

Окремі дебати і голосування пройдуть з приводу проекту резолюції румунського євродепутата Йоана Мірчі Паску про "безпеку Чорного моря після незаконної анексії Криму Росією".

Обидві резолюції мають незаконодавчий характер.

Раніше фракція "зелених" у Європарламенті (ЄП) виступила з ініціативою провести дебати про "чорний список" політиків та офіційних осіб ЄС, яким заборонено в'їзд до Росії. Одночасно фракція зазначила, що цей список і заборони на в'їзд серйозно зашкодять відносинам між європейськими державами і Москвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram