ГоловнаСвіт

Орбан: мультикультуралізму не місце в Угорщині

Угорський прем'єр розкритикував дії ЄС у боротьбі з економічною кризою

Орбан: мультикультуралізму не місце в Угорщині
Виктор Орбан

Епоха мультикультуралізму закінчилася, і Угорщина має уникнути її наслідків за будь-яку ціну.

Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив в інтерв'ю газеті Napi Gazdasag, інформує агентство Рейтер.

За словами Орбана, який раніше закликав ЄС зупинити імміграцію в Європу, "масове" змішання різних віросповідань не повинно відбуватися.

"Мультикультуралізм означає співіснування ісламу, азіатських релігій і християнства. Ми зробимо все, щоб позбавити Угорщину цього", - сказав він. За його словами, Угорщина "вітає нехристиянських інвесторів, художників, учених", але не хоче "змішування у великому масштабі".

Раніше Орбан, чия владна партія "Фідес" втрачає популярність на користь націоналістичної партії "Йоббік", розкритикував пропозицію ЄС ввести квоти на мігрантів з Африки для країн-учасниць блоку.

Сьогодні Орбан назвав партію "Йоббік" небезпечною для Угорщини, "оскільки вони пропонують постійну спокусу, інтелектуальну капітуляцію на користь найпростіших рішень", заявивши, що його уряд не піде на поводі у виборців.

Крім того, він розкритикував дії ЄС, спрямовані на боротьбу з економічною кризою, назвавши їх "найнезграбнішими" у світі, а також відкинув перспективи введення євро в Угорщині. За його словами, у східноєвропейських країн була конкурентоспроможна альтернатива у збереженні їхніх власних валют, і угорський форинт може залишатися сильним і стабільним протягом десятиліть, якщо внутрішню фіскальну політику посилять, а економічне зростання активізується.

Тим часом, губернатор Центрального банку Угорщини Дьйордь Матольчі (Gyorgy Matolcsy), один із найближчих союзників Орбана, заявив у вівторок, що Угорщина зможе перейти на євро у будь-який момент після 2020 року.

ЦБ Угорщини у вівторок вирішив направити більше ринкових коштів на погашення угорського державного боргу, потенційно скоротивши вразливість економіки до валютного боргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram