ГоловнаСвіт

Віце-канцлер Німеччини запропонував країнам ЄС "рухатися на різних швидкостях"

Габріель вважає, що країни ЄС повинні домовитися про "чесний" розподіл мігрантів між державами.

Віце-канцлер Німеччини запропонував країнам ЄС "рухатися на різних швидкостях"
Зигмар Габриэль

Віце-канцлер, лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Зігмар Габріель заявив про необхідність перейти до "руху на різних швидкостях" для країн Євросоюзу.

Таку думку він висловив у колонці для газети Bild.

"Необхідно, щоб європейські держави набралися сміливості для руху на різних швидкостях співпраці", - пише Габріель. За його словами, деякі держави - особливо Франція і Німеччина - вирвалися вперед в економічному розвитку і тепер повинні показувати іншим шлях у галузі розвитку енергетики та фінансової сфери.

"Решта можуть рухатися за нами, коли будуть готові, - наголосив віце-канцлер. - Не потрібно, щоб кожен умів робити все, нам потрібне глибоке співробітництво під спільним дахом Європейського Союзу".

Також Габріель пояснив своє бажання провести ключові реформи в Євросоюзі - як у соціальному секторі, і в питанні мігрантів із країн Північної Африки. На думку політика, країни повинні домовитися про "чесний" розподіл приїжджих між державами, оскільки "навіть сильна Німеччина не здатна впоратися з усіма проблемами сама".

Колонка Габріеля з'явилася одночасно з початком переговорів канцлера Ангели Меркель з переобраним британським прем'єр-міністром Девідом Кемероном, який оголосив про намір провести у своїй країні референдум про вихід із ЄС. Кемерон має намір обговорити з європейськими лідерами проведення серйозних реформ у ЄС, зокрема правила вільної міграції між громадянами держав-членів.

Нагадаємо, що раніше цього року Габріель виступив проти курсу на крах Росії, а в серпні минулого року - за федералізацію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram